Executive 1700

De Van den Hoven Executive 1700 is bestemd voor mensen die meer ruimte willen dan in de Executive 1500. De grotere afmeting zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor meer vaarcomfort, een hogere topsnelheid en een hoger rendement van de motoren. Verder is de 1700 een typische Van den Hoven, met zijn herkenbare design, hoge bouwkwaliteit en dito afwerkingsniveau.

Veel binnenruimte

Door de grote living, c.q. het ruime stuurhuis hebben de kapitein en zijn medeopvarenden altijd de beschikking over prachtig uitzicht rondom, zodat u uw reis tot een ware vaarbeleving maakt. De openheid van het interieur wordt nog verder versterkt door de open en ruime keuken die maar twee treden lager ligt (split level). De keuken is voorzien van alle gemakken van thuis.

Door het ruime achterdek, met grote comfortabele 5-persoons bank en vaste tafel en de aansluitende ruime living / stuurhuis wordt één vlakke ruimte gecreëerd van 7 meter lang. De grote wegklapbare deuren garanderen dat binnen en buiten prachtig in elkaar overvloeien.

Verder naar voren bevinden zich een apart dagtoilet, een ruime gastenhut voorzien van veel kastruimte en een badkamer met douchecabine.

Via de keuken/dinette loopt men over een trap omlaag naar de achterkajuit. Dit is een grote eigenaarshut met een ruim vrijstaand bed, veel kasten met zowel hang- als ligruimte en lades, een ruime badkamer met verwarmde spiegels. Aan weerszijden van de gang twee deuren met daarachter twee separate machinekamers, waarvan een gedeelte stahoogte heeft.

Keuze voor indeling en materialen is natuurlijk altijd in overleg met de opdrachtgever. De Van Den Hoven EXECUTIVE 1700 is een volledig custom built jacht waar de opdrachtgever tot in de kleinste details bij betrokken kan zijn.

HET EXTERIEUR

Ten opzicht van de 1500 zijn er geen verrassingen. Wel is duidelijk dat er meer bewegingsruimte is op het achterdek en op het voordek. Overal zien we mooi afgewerkte materialen en de logische flow op het jacht – mede door de brede gangboorden – laat zien dat alles goed doordacht is. De reling en bolders zijn van hoogwaardig 316 RVS.

De kwaliteit van de afwerking vindt men onder meer terug in het feit dat er nergens lassporen te vinden zijn op het RVS. De jarenlange ervaring met motorjachten is zichtbaar in tal van slimme oplossingen. Zo zijn er een zestal handige RVS-houders voor de fenders. En om de doorvaarten onder lage bruggen te vergemakkelijken, heeft Van den Hoven ook voor de 1700 een mast ontwikkeld die volledig wegklapbaar is. Dat kan zomaar een meter in hoogte schelen.

De plek waar u het meeste verblijft, is over het algemeen het achterdek. Daaraan is dan ook veel aandacht besteed. Door de volledig openslaande deuren en een vrij uitzicht rondom krijgt u een heerlijk gevoel van ruimte en vrijheid. De comfortabele bank biedt ruimte aan vier volwassen en met stoelen erbij wordt een uitgebreid diner voor zes personen een feest. Er zijn twee goed doordachte trappen die toegang bieden tot het zwemplateau.

Vaarcomfort

Er is Van den Hoven alles aan gelegen om uw verblijf aan boord zo prettig mogelijk te maken. Comfort geeft naar ons idee een enorm gevoel van luxe. De mate van comfort wordt onder meer bepaald door de hoeveelheid geluid en trillingen die waarneembaar zijn. Daarom is veel aandacht aan besteed aan het aanbrengen van geluiddempende voorzieningen. Zo is de gehele motorkamer geïsoleerd met hoogwaardige motorkamerisolatie en afgewerkt met wit aluminium gaatjesplaat. Om het schip nagenoeg trillingvrij te maken zijn ook voldoende maatregelen genomen, waaronder:

  • de zware solide uitvoering van het casco
  • de overbrenging van de motor op de as met een homokinetische koppeling
  • de stalen wand met ontdreuningspasta tussen motorkamer en verblijfsruimte

De aanvangsstabiliteit van het onderwaterschip levert een grote bijdrage aan het vaarcomfort. De soepele wendbaarheid van het schip maakt het aanmeren een fluitje van een cent. Daarnaast is de 1700 een stuk langer dan de 1500, wat direct merkbaar is aan de koersvastheid, de rustige vaareigenschappen, de snelheid en het verbruik.

Executive 1500 13
Executive 1500 14

RONDJE EUROPA

Met een lengte van 17,32 m, een doorvaarhoogte van 3,45 m, een diepgang van maar 1,45 m en CE-keur A is het een veelzijdig motorjacht bestemd voor heel Europa. Door de volledig wegklapbare mast is het bijvoorbeeld zeer geschikt voor veel Franse binnenwateren en de meeste Europese rivieren met relatief lage bruggen. Maar u kunt ook de Rijn afzakken. Voor de 1700 moet u hiervoor wel in het bezit zijn van een Rijnpatent.

De 1700 is voorzien van twee krachtige 180 PK Volvo Penta motoren. Als beide motoren 1800 tpm draaien, vaart de 1700 7,5 knopen per uur, het geluidsniveau is dan maar 62 Db en het verbruik blijft beperk tot 16 liter per uur.

Gallery

TECHNISCHE GEGEVENS

Lengte over alles:17,32 m
Breedte:4,87 m
Diepgang:1,45 m
Doorvaarthoogte:3,45 m
Gewicht/waterverplaatsing:40 ton
Motor:2 x 180 PK Volvo Penta D4
Boeg-/hekschroef:Side Power DC Bow Thruster SE-240TCi
Snelheid:10 kn.
Brandstof:2200 liter
Water:1500 liter
Zwartwater:450 liter
Stroomvoorziening:12/24/220 Volt: 12 Kwa generator
1 x walstroomaansluiting
1 x Mass Combi Ultra 24/3500-100 (230 V)
2 x acculaders 24/12A t.b.v. boeg- en hekschroef
1 x acculader 12/10A t.b.v. generator
1 x scheidingstrafo GI 3,5
Accu’s:12 x 2 volt cellen 750 Ah t.b.v. gebruikers
AGM accu’s 4 x 135 Ah t.b.v. boeg- en hekschroef
AGM accu 1 x 70 Ah t.b.v. generator
AGM accu 1 x 120 Ah t.b.v. motor

STANDAARD UITRUSTING

Navigatieapparatuur:Raymarine, o.a. 2 x navigatiescherm 17”, radar, 1x marifoon, AIS, diepte-/snelheidsmeter, windmeter
Verwarming:Kabola HR 500. Het gehele jacht is voorzien van vloerverwarming
Keuken:keramische kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koel/vrieskast, vaatwasser
Stoffering:in overleg
Houtsoort interieur:in overleg
Toilet:2 x
Douche2 x
Beglazing:dubbelglas met thermisch onderbroken profile
Schuifdak:elektrisch bedienbaar + 110×110 cm
Ankelier:elektrisch
Mast:hydraulisch neerklapbaar
RVS reling:Ø 42 mm

Opties in overleg.
Prijs op aanvraag.