Executive 2400

Ontwerp voor de grootste Executive tot nu toe.

Van den Hoven is met de Executive-serie op de goede weg. Inmiddels bestaat de serie uit een 1500 Mk2, 1700 Mk2, 1850 en een 2100-versie.

Ze zijn allemaal goed herkenbaar door het typische Executive-exterieurontwerp van Arnold de Ruiter. Op basis van dit eerste ontwerp is nu een exterieurontwerp gemaakt voor een Executive 2400. Met dit formaat komen we bijna op het terrein van de superjachten terecht en daar gelden andere regels.

8 passagiers

Zaken als comfort, vaareigenschappen, leefruimte en luxe staan allemaal op het niveau dat bij een motorjacht van dit formaat hoort.

Natuurlijk kan dit jacht volledig worden ingedeeld en ingericht naar de smaak van de kopers. In principe is het schip zeer geschikt voor langere trips met acht mensen. Vier slaapkamers en drie badkamers behoren tot de vele mogelijkheden.

Crewruimte

Hoewel Van den Hoven haar schepen ontwerpt en bouwt om met twee personen te kunnen varen en aanleggen, zijn er genoeg mensen die bij voorkeur een vaste captain en/of deckhand hebben. In dat geval is het goed mogelijk om de lay-out zo te ontwerpen dat er een separate crewcabine opgenomen wordt in het totaalplan.

Twee bedden, een badkamer met toilet en een zitbank horen daarbij. Een aparte opgang voor de crew ligt dan tevens voor de hand, zodat de crew en de eigenaren elkaar niet in de weg hoeven te lopen.

Buitenleven

Overal op de Executive 2400 is de buitenruimte riant. Zo biedt het voordek plaats aan ligbedden en heerlijke banken, al dan niet voorzien van sunbrella’s, die extra sfeer toevoegen.

Op de flybridge is natuurlijk plaats voor een bar, wijnkoeler, kookplaat, BBQ, koelkast en een bimini, zodat men in de schaduw verkoeling kan zoeken.

Bijzonder geschikt dus voor een cocktailparty. Behalve meerdere plekken bij de captain, zijn er ook volop banken om uitgebreid te genieten van het steeds veranderende uitzicht. De riante eettafel met comfortabele bank maakt deze plek zeer geschikt voor ‘al fresco wining and dining’ met zes tot acht personen.

De eventueel aanwezige crew kan dan u en uw gasten voorzien van de heerlijkste tapas en maaltijden en de beste wijnen schenken. Comfort en luxe in hun beste vorm.

Daarnaast is er ruimte om een tender en één of meerdere toys te plaatsen.

Het achterdek straalt echt de allure uit van een superjacht. Het jacht zal ongeveer 6,50 m breed worden en het achterdek zal naar verwachting een lengte hebben van 5,50 m. Dat is serieus veel ruimte die plaats biedt aan een tafel met een ruime comfortabele rondzit en stoelen, waar acht personen ruim kunnen brunchen, borrelen of dineren.

Custom Built

Dit motorjacht is bestemd voor zeer veeleisende mensen die exact weten hoe hun droomschip eruit moet zien. De indeling wordt dan ook geheel ‘custom built’ volgens de wensen van de eigenaren. Aantal slaapkamers, badkamers, de grootte van de salon, wel of geen dagtoilet, een jacuzzi op het voordek, een sauna tussen de slaapkamers… U bedenkt het en wij maken het.

Wilt u maximale ruimte op de flybridge en toch een tender? Dan laten we het grote zwemplatform automatisch zakken, zodat de tender makkelijk in en uit het water getild kan worden. Zo blijft er veel ruimte over op de flybridge voor een groter gezelschap bij de captain, voor al fresco dining of voor meerdere toys.

Comfort en luxe zitten hem ook in de materialen die gebruikt worden. Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het? En zelfs… hoe klinkt het?

Houtsoorten, verschillende hoogwaardige stoffen voor de bekleding, RVS, aluminium diverse glassoorten, leder… Als nieuwe eigenaar heeft u het voor het zeggen.

Varen

Van den Hoven installeert graag de meest geavanceerde techniek in haar motorjachten.

Het gemak dient immers de mens. We doen er alles aan om het de eigenaren volledig naar de zin te maken.

Het rompontwerp garandeert dan ook een zeer rustige vaart die gepaard gaat met een laag brandstofverbruik. Het manoeuvreren moet geen obstakel zijn, maar juist een plezier. Tijdens het varen of stilliggen moeten geluid, trillingen en resonanties tot een minimum beperkt blijven.

Dit alles zorgt ervoor dat lange trips over bijvoorbeeld de Méditerranée een puur genot zijn, niet in de laatste plaats omdat het verblijf aan boord door alle comfort en gemak bijzonder aangenaam blijft.

Kwaliteit

Afwerking, installatie, motorkeuzes, slimme oplossingen, doordachte en beproefde techniek… Het draagt allemaal bij tot de kwaliteitsbeleving die zo herkenbaar is voor iedere Van den Hoven.

De ambitie om het niveau van onze Nederlandse bouwkwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen en te houden wordt altijd zeer gewaardeerd door onze klanten. Service is daar een onlosmakelijk mee verbonden.

Technische gegevens

Lengte over alles:24,00 m
Motor:2x John Deere type 6090AFM 85 met ZF285 1V koppeling 325 PK/ 23003
Hydrauliek:Volledig hydraulische installatie, met o.a. 130 liter hydraulische tank, beide motoren voorzien van 75 cc hydraulische pomp
Boeg-/hekschroef:Side Power, hydraulisch merk Side Power SH 300
Snelheid:12 kn.
Brandstof:± 5000 liter
Water:± 3000 liter
Zwartwater:750 liter
Stroomvoorziening:Mastervolt, bestaande uit: 12KW Generator 2x Walstroomaansluiting achter en voorschip 3x Mass combi ultra 24/3500-230 V 1x acculader 12/10 A, t.b.v generator 1x scheidingstrafo GI 3,5
Accu’s:2V cel accu’s: 12x 1650 AH AGM accu: 70 Ah, t.b.v generator AGM accu: 2x 120 Ah, t.b.v motor

Standaarduitrusting

Navigatieapparatuur:Raymarine navigatie schermen, marifoon 2x, stuurautomaat, radar, diepte- snelheidsmeter, kompas, roerstand, AIS A transponder
Verwarming:Kabola KB Ecoline
Airco:Optioneel
Keuken:Inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koel/vrieskast, vaatwasser, wijnkoelkast, werkbladen van silestone of gelijkwaardig
Stoffering:in overleg met klant
Houtsoort interieur:in overleg met klant
Toilet:3x
Douche:3x
Beglazing:dubbelglas plakbeglazing
RVS:o.a. Reling ø42mm, stootlijst onder ø100 mm, boven ø60 mm, 14 stuks bolders, losse trap, beluchtingsroosters motorkamer Optioneel: potdeksel aangebracht op verschansing
Wasruimte:voorzien van wasmachine en wasdroger
Mast:aluminium, hydraulisch neerklapbaar