2100 Executive deze zomer gereed

2100 Executive deze zomer gereed

De eigenaren van de nieuwe Executive 2100 wachten in spanning op de tewaterlating van hun nieuwe motorjacht.Het wordt dan ook een bijzonder schip, waarbij tijdens de ontwikkeling twee begrippen centraal hebben gestaan: ruimte en comfort. Onmisbare eigenschappen als je veel met het schip wilt gaan varen. Bijzonder is dat er maar één (zeer ruime) slaapkamer komt, met een uitgebreide badkamer. Omdat de trips lang zullen worden, zal de ruimte voor in het schip benut worden als berging. Als daar later behoefte aan is, kan deze ruimte omgebouwd worden tot een tweede slaapkamer.

2100 Executive in diesem Sommer fertig

In de video ziet u ook een zogenaamde ‘spudpaal’. Een spudpaal is een stalen paal die door of langs het schip loopt, op en neer gehaald kan worden en waarmee een schip zich op de bodem van het vaarwater kan vastzetten. (Men laat hem dus gewoon naar beneden zakken en heeft geen touw of anker nodig.) De reden dat de klant van de 2100 een spudpaal heeft gekozen, is dat hij in Gent graag in de haven midden in het centrum wil liggen. Het probleem is dat hier alleen korte steigers zijn. Dus met zijn nieuwe schip wil hij met de achterkant aan de steiger vastliggen en de paal in de voorpunt laten zakken. Op deze manier is het mogelijk met een schip van 21 meter in het centrum van Gent te liggen. (Zie hier de werking van een spudpaal) De meeste klanten die voor een spudpaal kiezen nemen er twee. Dan kunnen ze overal liggen waar ze maar willen. In dit geval is één voldoende, omdat de eigenaren de spudpaal gebruiken om in de rustige haven van Gent te kunnen liggen. De 2100 wordt deze zomer afgeleverd. Tot die tijd varen de eigenaren nog met hun vertrouwde Executive 1700 Mk1 uit 2013.

Executive 1700 Mk1 heeft reeds een nieuwe eigenaar

Zodra de nieuwe 2100 is afgeleverd, zal ook de ingeruilde Executive 1700 Mk1 aan de nieuwe eigenaren overhandigd worden. Er zullen tevens enkele aanpassingen gedaan worden aan het schip, waaronder de plaatsing van een wijnkoeler.