Eerste 1700 Mk2 in afbouwfase

Februari 2018

Met man en macht wordt er momenteel gewerkt aan de afbouw van de eerste 1700 Mk2. Dit motorjacht valt… 

…precies tussen de 1500 MK2 en de 1850, volgt ook dezelfde lijnvoering en is zeer herkenbaar als een echte Van den Hoven. Er wordt nu vooral gewerkt aan het luxe interieur dat een zeer lichte en zomerse uitstraling krijgt door het gebruik van licht eiken. Het comfort wordt extra onderstreept door het gemak van een ruime inloopkast, drie hutten en twee natte cellen en de goede bereikbaarheid van het dagtoilet. 

Het onderwaterschip is opnieuw ontworpen om meer snelheid te combineren met een lager verbruik. We verwachten deze eerste 1700 MK2 rond juli 2018 te kunnen afleveren aan zijn nieuwe eigenaren. Hij wordt voorzien van twee Volvo Penta motoren van elk 225 pk. 

Opdracht bouw tweede 1700 MK2 

De 1700 MK2 slaat aan. Dat kunnen we rustig zeggen. Er is veel aandacht voor en inmiddels is de opdracht voor de tweede in december binnengekomen van iemand uit België die al sinds 2011 met onze werf in contact is, en zijn belangstelling voor onze motorjachten niet onder stoelen of banken heeft gestoken. 

Met enige regelmaat was er sindsdien contact en spraken we over de mogelijkheden. Er werd ook met twee andere concurrenten gesproken. We zijn dan ook blij dat de keuze op Van den Hoven Jachtbouw is gevallen. 

Wat het extra leuk maakt is dat de nieuwe opdrachtgever een goede vriend is van degene die ons de opdracht heeft gegeven voor de bouw van de 2100 (zie hierboven). 

Ook in dit geval zijn weer tal van details en wensen doorgenomen. Het wordt een Executive 1700 MK2 met een salon die net zo lang is als die van de 1850. Ook hier is de vraag naar ruimte dus weer het toverwoord. 

Omdat staalbouw nu eenmaal veel flexibiliteit toelaat, kunnen we aan bijna iedere wens voldoen. 

De Executive 1700 MK2 is een bestaand motorjacht binnen onze modellenportfolio, zodat al snel met de bouw begonnen kan worden. We verwachten het jacht begin 2019 te kunnen opleveren.