Eerste Executive 1500Mk2: Suerte

08 juni 2017

De allereerste Executive 1500 Mk2 is gereed en opgeleverd. We hebben te maken met een zeer tevreden klant die momenteel volop geniet van zijn kostbare bezit.

Eerste Executive 1500Mk2: Suerte 3

Er is veel tijd gestoken in het tijdloze design, de afwerking en de details. Zo zijn de sponningen van de ramen in de salon mooi weggewerkt, wat een extra gevoel van luxe geeft. Ook is dit de eerste Van den Hoven Executive met twee motoren van 180 pk, die voor een topsnelheid van 9,5 knopen zorgen.

Hoewel onze motorjachten met één motor uitstekend presteren wat betreft vaareigenschappen en vaarcomfort, wilden de klanten hun nieuwe 1500 Mk2 met twee motoren laten uitrusten. Dat zorgt voor nog iets verbeterde vaareigenschappen en ook wordt het schip er wat wendbaarder door

Met dit nieuwe ontwerp zijn de volgende stappen gezet:

  • moderne lijnvoering met meer rondingen in het casco
  • door verhoging van het voordek is de voorroef verbreed en is er meer zeeg (oplopend voordek) in het schip gekomen, waardoor de belijning eleganter wordt
  • structurele beglazing
  • luxere afwerking en hoogwaardige materialen
  • verlengd dak voor de montage van een achterdektent
  • toepassing van de modernste technieken
Eerste Executive 1500Mk2: Suerte 6
Eerste Executive 1500Mk2: Suerte 5

De trotse eigenaar Dimitri Demaret aan het woord: ‘Mijn vrouw en ik zijn in de gelukkige positie dat we in de winter zes maanden in Spanje kunnen wonen en de rest van het jaar aan boord van ons motorjacht verblijven. Heerlijk heel Europa door. Dat doen we al jaren zo, zodat we een helder beeld hebben gekregen van hoe we ons motorjacht willen hebben en aan welke eisen het moet voldoen. We zijn dus zeer veeleisend.

Omdat ik wilde overstappen van een snel varend polyester motorjacht naar een Nederlandse kwaliteitsverdringer ben ik de laatste jaren bij veel bekende werven geweest. Alleen bij Bart van den Hoven had ik het gevoel dat hij een boot voor me kon bouwen die aan onze eisen zou voldoen. We merkten dat hij ons begreep, hij dacht goed mee en kwam met goede ideeën. Bart is een realist en verkoopt geen praatjes. Hij weet heel goed waar hij het over heeft en houdt zich aan de gemaakte afspraken. Voor ons als opdrachtgever is zekerheid van groot belang en we willen alleen met een financieel sterke onderneming zaken doen.

Nu we een paar weken verder zijn, hebben we echt het gevoel een goede keuze gemaakt te hebben. Het plaatje klopt gewoon: veel ruimte en leefcomfort, solide vaareigenschappen, hoogwaardige afwerking en een strak en goed doordacht modern ontwerp. Kortom: we kijken er naar uit om met onze nieuwe 1500 Mk2 vele trips te maken door en om Europa.’

De nieuwe Executive Mk2 lijnvoering is anders, maar ook weer typisch Van den Hoven. De kracht van het design zal de komende tien jaar standhouden en nooit echt uit de mode raken. Dat is belangrijk voor de restwaarde en de positie op de markt.

De indeling is goed uitgebalanceerd. Genoeg ruimte buiten en binnen en een ‘buitenwandeling’ is makkelijk en zonder hindernissen. Klik hier voor de fotoreportage.

Eerste Executive 1500Mk2: Suerte 4