Ontwikkeling snel varende motorjachten gestart

Februari 2018

Sneller dan verwacht is Van den Hoven Jachtbouw gestart met de ontwikkeling van een lijn snel varende motorjachten. Zoals al in de vorige items beschreven, ontstaat er op de markt steeds meer vraag naar… 

snel varende boten. Als men in het Noorse vaargebied van fjord naar fjord wil varen, of kiest voor een Griekse ‘island hopping’-vakantie is een snel varend motorjacht immers veel geschikter. De Méditerranée met haar duizenden kilometers lange kuststrook heeft nu eenmaal oneindig veel prachtige dorpen, baaien, stranden en havens om te bezoeken.  Met een snel motorjacht wordt de Middellandse Zee ineens een stuk kleiner. 

Na veel nadenken, gesprekken, rekenen en marktonderzoek hebben wij besloten in overleg te gaan met yacht designer René van der Velden die al veel bekende snelle aluminium motor- en superjachten ontworpen heeft. Uit die gesprekken is de opdracht voortgekomen om te starten met een plan van aanpak en de ontwikkeling van de eerste concepten/ontwerpen.  

Het basisontwerp heeft de volgende specificaties: 

  • Lengten van 18 tot ongeveer 24 meter 
  • Ongeveer 24 knopen streefsnelheid 
  • 3 hutten + 1 crew cabin 
  • In basis 3 natte cellen 
  • Fly-bridge 

 De opdracht is om een schip te tekenen dat al op afstand een zeer duidelijke Van den Hoven-signatuur heeft. Ruimte, afwerkingsniveau, lay-out en vaareigenschappen moeten in overeenstemming zijn met de verwachtingen die men van het merk Van den Hoven heeft. Uiteindelijk moet er een motorjacht liggen dat niet alleen fantastisch vaart en er bijzonder uitziet, het moet ook ‘value for money’ zijn.  

We houden u op de hoogte en hopen zo snel mogelijk meer details te kunnen geven. 

Opdracht bouw nieuwe 21 meter Executive 1