Refit: Van den Hoven Exclusive 1600 Gouden Leeuw

16 oktober 2017

De nieuwe eigenaren van de Van den Hoven Exclusive 1600 uit 2010 willen hun nieuwe aanwinst flink aanpakken.

De Van den Hoven Exclusive 1600 is natuurlijk bij Van den Hoven gebouwd, zodat we het schip door en door kennen. Daardoor ligt een refit door Van den Hoven ook voor de hand en zal deze minder tijd vergen. De nieuwe eigenaren willen hun eigen smaak en thuisgevoel aanbrengen in het jacht en op hun lijstje staan dan ook de volgende zaken:

    1. De 1600 krijgt een nieuw teakdeck. Dit wordt door specialisten grondig aangepakt. Al het rubber wordt verwijderd en het hout wordt opgeschuurd.
    2. De romp wordt opnieuw geschuurd en gespoten in de kleur champagne metallic.
    3. Het navigatiesysteem wordt volledig vernieuwd en up-to-date gemaakt.
    4. Een aantal houten delen in het interieur zijn door de zon verbleekt en worden opnieuw geschuurd en gelakt, waardoor ze er weer als nieuw uitzien.
    5. Alle stoffering en vloerbedekking wordt vernieuwd naar smaak van de nieuwe eigenaren.

De algemene staat van deze 1600 was al goed en met alle geplande vernieuwingen zal het schip weer een prachtige en frisse uitstraling krijgen voor vele jaren vaarplezier. Van den Hoven Jachtbouw heeft deze winter nog twee refits gepland staan. Toevalligerwijs zijn dit ook Exclusive 1600’s. Deze werkzaamheden behelzen voornamelijk het schilderwerk aan het exterieur en het teakdek.

Bekijk hieronder de korte videoreportage:

Refit: Van den Hoven Exclusive 1600 Gouden Leeuw
Refit: Van den Hoven Exclusive 1600 Gouden Leeuw 3