René van der Velden: yacht designer pur sang

Februari 2018

Het vervult ons met trots dat we René van der Velden bereid hebben gevonden om samen met ons van start te gaan met de ontwikkeling van een snel varend motorjacht. 

Inmiddels hebben we de eerste concepten gezien en die beloven veel goeds. Met zijn multi-disciplinaire aanpak voelt hij zich verantwoordelijk voor een elegante en tijdloze vormgeving tot in de kleinste details, doordachte naval architecture en state of the art engineering. Hij werkt nauw samen met een team van professionals die allen in hoog aanzien staan in het vak, en waarmee hij veel bekroonde designs heeft gemaakt. Daardoor heeft hij zich faam verworven met de meer dan 10(!) internationale design awards die zijn ontwerpen ten deel zijn gevallen. Stuk voor stuk beroemde motor- en superjachten waar veel over geschreven wordt. Een ander pluspunt is dat veel van zijn ontwerpen lang hun waarde behouden door het tijdloze design. 

Afgezien van zijn eenmalige projecten is René van der Velde ook al 20 jaar de huisontwerper van Moonen Shipyards. Ongeveer de helft van zijn ontwerpen is van aluminium en snel varend. 

We zien uit naar het verdere verloop van dit initiatief en hebben er vertrouwen in dat deze richting zal aanslaan bij een groot publiek. 

René van der Velden: yacht designer pur sang