Snel varende Van den Hovens?

18 oktober 2017

Het gaat goed met Van den Hoven Jachtbouw. De nieuwe ontwerpen slaan aan bij onze doelgroepen, de werf…

is winstgevend en de orderportefeuille is prima gevuld. De zichtbaarheid en reputatie van onze motorjachten groeit ook over de grenzen en dat zorgt voor nieuwe aanvragen voor boten die ook andere vaargebieden goed aankunnen. Tijd dus om goed na te denken over de nabije toekomst en of en hoe Van den Hoven antwoord moet gaan geven op die veranderende vraag. Tot op heden heeft Van den Hoven zich met succes gericht op mensen die vooral de Europese binnenwateren kiezen waar hogere snelheden niet nodig zijn.

Maar als men in het Noorse vaargebied van fjord naar fjord wil varen, of kiest voor een Griekse ‘island hopping’-vakantie is een snel varend motorjacht veel geschikter. Ook de Méditerranée met haar duizenden kilometers lange kuststrook heeft oneindig veel prachtige dorpen, baaien, stranden en havens om te bezoeken. En dan hebben we het nog niet over het weer.

De komende tijd zal Van den Hovenonderzoeken of het zinvol is om de ontwikkeling van een snel varend aluminium motorjacht met flybridge te starten en een sterke propositie aan te bieden aan nieuwe doelgroepen en onze bestaande klanten. Aan de basis van zo’n ontwerp staan dan natuurlijk de herkenbare van den Hoven-lijnvoering, het hoge Nederlandse kwaliteitsniveau en het ruimteaanbod in combinatie met veel comfort. Een kritische succesfactor is daarbij de prijsstelling. Van den Hoven-jachten zijn altijd zeer concurrerend met hun prijzen, en dat moet zo blijven.

Wellicht heeft u op dit punt duidelijke ideeën of zelfs een heldere visie. We nodigen u van harte uit om deze met ons te delen onder een lekkere kop koffie of een goed glas wijn.