Succes voor de nieuwe Executive 1500 Mk2

21 november 2016

Het in 2015 geïntroduceerde ontwerp van de nieuwe 1500 Mk2 is goed gevallen in de markt, wat heeft geresulteerd in twee nieuwe orders, waar we enorm trots op zijn. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met yacht designer Arnold de Ruijter tot stand gekomen en is het resultaat van de kennis en klantervaringen die zijn opgedaan met de 1500 Mk1.

Momenteel zijn er twee nieuwe 1500 Mk2’s in aanbouw. Alle sterke eigenschappen van de Mk1 zijn behouden, maar het exterior design is geïnspireerd op de geheel nieuwe Executive 1850 die eveneens in aanbouw is. Het Executive-ontwerp is eleganter geworden, maar heeft nog steeds de typische designkenmerken die de 1500 Mk1 zo herkenbaar en geliefd maken. De eerste nieuwe 1500 Mk2-klant komt uit België en was in bezit van een snelvarend Atlantic jacht. Omdat een snelvarend motorjacht altijd moet inleveren op vaarcomfort is besloten om te kiezen voor een stalen waterverplaatser, waarbij juist veel aandacht voor vaarcomfort is. Daarnaast moest het jacht goed wendbaar zijn, omdat de nieuwe eigenaar veel tochten zal maken door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië.

Het jacht wordt uitgevoerd met twee Volvo Penta motoren van 180 PK. De oplevering zal al in april plaatsvinden. De tweede eigenaars zijn ondernemers van rond de 50 jaar en ‘nieuw op de markt’. Ze zijn begonnen met een kajuitsloep en zijn inmiddels besmet geraakt met het vaarvirus. De rust en vrijheid op het water hebben hen het inzicht gegeven dat ze daar waarschijnlijk veel tijd zullen doorbrengen. Maar dan wel in alle comfort en omgeven door luxe. De volgende stap werd dus een motorjacht. Na een aantal werven bezocht te hebben, was een twee uur durend bezoek aan onze werf genoeg voor een mondelinge opdracht. De combinatie van het 1500 mk2 ontwerp, het  vakmanschap en de algehele kwaliteitsuitstraling in relatie tot de prijs resulteerde een week later in een getekende opdracht.

Succes voor de nieuwe Executive 1500 Mk2 12
Succes voor de nieuwe Executive 1500 Mk2 13
Succes voor de nieuwe Executive 1500 Mk2 14