Yacht template

De Van den Hoven Executive 1500, met zijn herkenbare stoere en compacte belijning, is ontworpen en gebouwd om in alle comfort, storingsvrij en met veel vaarplezier korte en lange trips te maken. De indeling van de binnenruimte geeft een gevoel van vrijheid en de grote raampartijen garanderen 360 graden uitzicht op het landschap dat aan u voorbijtrekt.

RUIM INTERIEUR

Van den Hoven motorjachten staan bekend om hun enorme ruimte en doordachte indeling. Die ruimte in de Executive 1500 is ontstaan door de motorkamer ver achter in het jacht te plaatsen. De flow van het interieur is heel natuurlijk en ergonomisch. Alles zit waar je het verwacht. Onder de salon/keuken bevindt zich een grote en elegante eigenaarshut met een compleet uitgeruste badkamer en een gastenhut. In de voorpunt bevindt zich ook een ruime gastenhut met een eigen badkamer. In totaal dus zes ruime slaapplaatsen. De bovenruimte bestaat uit een goed ingedeeld achterdek met afsluitbare openslaande deuren. In de ruime living bevinden zich ook de stuurstand, keuken en dinette. Zo blijft iedereen in contact met elkaar. Wel zo gezellig natuurlijk.

In de eigenaarshut is tevens een deur onzichtbaar wegwerkt die toegang biedt tot de ruime machinekamer. De machinekamer is overigens ook van buitenaf bereikbaar. Hier is goed te zien dat we te maken hebben met Hollandse kwaliteit jachtbouw, want alles zit op de juiste plaats, is goed toegankelijk en ziet er zeer opgeruimd uit. Een feest dus voor iedere technicus.

Executive 1500
Yacht template

HET EXTERIEUR

Het ontwerp van het exterieur in een goed uitgebalanceerde combinatie van elegantie en praktische bruikbaarheid. Zo is er voor op het dek een comfortabele en ruime bank waar u heerlijk kunt loungen en genieten van alles wat op u afkomt. Van den Hoven heeft speciale standaards ontwikkeld waar de fenders eenvoudig in geplaats kunnen worden en direct bij de hand zijn wanneer u ze nodig heeft. De brede gangboorden maken een trip rond het schip geen sluip door kruip door en zijn voorzien van duurzaam teakhout. Voor de bolders en de reling is hoogwaardig RVS gebruikt, waarbij veel aandacht is besteed aan het wegwerken van lasnaden.
Om de doorvaarten onder lage bruggen te vergemakkelijken, heeft Van den Hoven voor de 1500 een mast ontwikkeld die volledig wegklapbaar is. Zo wordt uw Van den Hoven met één druk op de knop 130 cm lager.
Het achterdek biedt ruimte voor een diner met zes mensen en de volledig openslaande deuren zorgen ervoor dat het achterdek bij het interieur betrokken wordt. Zo wordt buiten dus naar binnen gehaald. Naast de bank op het achterdek bevinden zich aan beide zijden twee goed begaanbare trappen die naar het ruime zwemplateau leiden, maar ook naar het luik van de ruime machinekamer met stahoogte.

VAARPLEZIER

Het vaarcomfort wordt nog eens extra verhoogd door de geluiddempende voorzieningen. Zo is de gehele motorkamer geïsoleerd met hoogwaardige motorkamerisolatie en geheel afgewerkt met wit aluminium gaatjesplaat. Verschillende maatregelen zijn genomen om het schip nagenoeg trillingvrij te maken, waaronder:

  • de zware solide uitvoering van het casco
  • de overbrenging van de motor op de as met een homokinetische koppeling
  • stalen wand met ontdreuningspasta tussen motorkamer en verblijfsruimte

De aanvangsstabiliteit van het onderwaterschip levert een grote bijdrage aan het vaarcomfort. De soepele wendbaarheid van het schip maakt het aanmeren een fluitje van een cent.

Yacht template 2
Yacht template 3

RONDJE EUROPA

Met een lengte van 14,99 m, een doorvaarhoogte van 3,45 m, een diepgang van maar 1,40m en CE-keur A is het een veelzijdig motorjacht bestemd voor heel Europa. Door de volledig wegklapbare mast is het bijvoorbeeld zeer geschikt voor veel Franse binnenwateren en de meeste Europese rivieren met relatief lage bruggen. Maar u kunt ook de Rijn afzakken zonder dat u een Rijnpatent nodig heeft.

Het verbruik van de 225 PK Volvo Penta blijft dan beperkt tot 10,7 liter per uur bij een snelheid van 7,1 knopen.

KLANTENWENSEN

Het doordachte en complete interieur krijgt een elegant design met een hoogwaardige afwerking en dito materialen, o.a. granieten werkbladen in keuken en badkamers (optie) en vloerverwarming in het gehele jacht. Het timmerwerk is van hoge kwaliteit; een specialiteit van Van den Hoven.
Het schip wordt naar keuze uitgevoerd met één of twee motoren, boeg- en hekschroef, een 10 KWA generator, dubbele beglazing met thermisch onderbroken profiel en een uitgebreid navigatiesysteem. De keuze van indeling en gebruik van materialen is natuurlijk altijd in overleg met de opdrachtgever.
De Van den Hoven EXECUTIVE 1500 is een volledig custom built stalen jacht, waar de opdrachtgever tot in de kleinste details bij betrokken kan zijn, zodat in principe alles mogelijk is.

Yacht template 4

STANDAARDUITRUSTING

Navigatieapparatuur: Raymarine, o.a. dieptemeter, snelheidsmeter, marifoon, 1 x navigatiescherm 12”, kompas, roerstand

Verwarming: Kabola HR 500. Het gehele jacht is voorzien van vloerverwarming

Keuken: keramische kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koel/vrieskast, vaatwasser

Stoffering: in overleg
Houtsoort interieur: in overleg

 

– teak dek, trappen en zwemplateau
– diversen RVS: – bolderplaten
– slijpen + polijsten lasnaden reling
– RVS trap
– stabilisatoren
– 2e motor
– airco
– teak houten buitentafel met verschuifbaar blad, RVS voet en hoes
– plissé hordeur achterpui
– 2 x dubbelglas schuiframen
– navigatie: 2e navigatiescherm 12”
– AIS
– achteruitkijkcamera
– stuurautomaat
– radiografische afstandsbediening stuurautomaat
– granieten werkbladen keuken/badkamers
– was/droogcombi
– 2e Mass Combi Ultra
– afdekhoes buitenbank
– tv-lift, ingebouwd incl. tv
– tv achterkajuit incl. inbouwen
– afstandsbediening boeg- en hekschroef en motor, Hydronautica type RMC
– elektrisch bedienbaar schuifdak 110×140 cm
– RVS opstapjes t.b.v. roef/stuurhuisdak
– 3 x RVS gepolijste ruitenwisserarmen + bladen i.p.v. zwart gecoat
– RVS opbergrek motorkamer
– bacteriefilter t.b.v. diesel
– leeslampjes boven bedden
– plissés salon i.p.v. gordijnen, elektrisch bedienbaar voorzien van afstandsbediening

Andere opties in overleg

Prijs Van den Hoven Executive 1500: vanaf € 765.000,00 incl. 21% B.T.W.

Voor meer informatie: vraag onze brochure aan

TECHNISCHE GEGEVENS

Lengte over alles : 14,99 m
Breedte : 4,78 m
Diepgang : 1,40 m
Doorvaarthoogte : 3,45 m
Gewicht/waterverplaatsing : 34 ton
Motor : 1 x 225 PK Volvo Penta D4
Boeg-/hekschroef : Side Power, type SEP 240-24
Snelheid : 8 kn.
Brandstof : 2200 liter
Water : 1250 liter
Zwartwater : 400 liter
Stroomvoorziening : 12/24/220 Volt:10 Kwa generator 1 x Walstroomaansluiting
1 x Mass Combi Ultra 24/3500-100 (230 V)
2 x acculaders 24/12A t.b.v. boeg- en hekschroef
1 x acculader 12/10A t.b.v. generator
1 x scheidingstrafo GI 3,5

Accu’s: gelaccu’s 6 x 180 Ah t.b.v. gebruikers

AGM accu’s 4 x 135 Ah t.b.v. boeg- en hekschroef
AGM accu 1 x 70 Ah t.b.v. generator
AGM accu 1 x 120 Ah t.b.v. motor