Refit

Coming home for a refit 4

Het is altijd een feest van herkenning om een motorjacht dat ooit door ons werd gebouwd weer terug op de werf te zien. Steeds vaker komen (nieuwe) eigenaren terug voor een refit om veranderingen, vernieuwingen of verbeteringen aan hun kostbare bezit door ons te laten uitvoeren. 

Zo ook de Van den Hoven Exclusive 1600 uit 2010. De nieuwe eigenaren willen hun nieuwe eigendom geheel aanpassen aan hun eigen smaak en persoonlijkheid. 

De volgende projecten zijn aangepakt: 

 1. De 1600 heeft een nieuw teakdeck. Dit is door specialisten grondig aangepakt. Al het rubber is verwijderd en het hout is opgeschuurd. 
 2. De romp is opnieuw geschuurd en in de kleur champagne metallic gespoten. 
 3. Het navigatiesysteem is volledig vernieuwd en up-to-date gemaakt. 
 4. Een aantal houten delen in het interieur zijn door de zon verbleekt en is opnieuw geschuurd en gelakt, waardoor ze er weer uitzien als nieuw. 
 5. Alle stoffering en vloerbedekking is vernieuwd naar de smaak van de nieuwe eigenaren. 
Coming home for a refit 2
Coming home for a refit
Coming home for a refit 3

Dat oudere Van den Hovens terugkeren naar het nest is ook niet zo verwonderlijk. We kennen de jachten door en door, beschikken over alle relevante tekeningen en kunnen veelal in de projectadministratie zien hoe de historie van het schip in elkaar zit. Als klein jachtwerf zijn we goed voorzien van alle faciliteiten om een motorjacht van A tot Z te kunnen bouwen. Design, engineering, laswerk, spuitwerk, voorstuwing, timmerwerk, elektra, leidingwerk, installatie-inbouw, afwerking, RVS en montage van alle overige componenten vallen allemaal binnen onze werkzaamheden. 

Omdat de door ons gebouwde motorjachten geen verrassingen voor ons hebben, kunnen we sneller en efficiënter werken. In de afgelopen tien jaar zijn er al zo’n vijftien Van den Hoven-motorjachten door ons gerefit. Die werkzaamheden kunnen zeer uiteenlopen en houden gelijke tred met de zeer uiteenlopende wensen van de (nieuwe) eigenaar. Wat is er zoal langs gekomen? 

 • modernisering van apparatuur en installaties 
 • nieuw schilderwerk 
 • aanpassen interieur 
 • herstel teakdek 
 • nieuwe stoffering en betimmering 
 • uitbreiding/vernieuwing RVS beslag 
 • enzovoort. 

Bij Van den Hoven kunnen we praktisch alle wensen van de (nieuwe) eigenaren vervullen. We werken zo transparant mogelijk om u maximaal inzicht te geven in wat, hoe en wanneer we de zaken aanpakken, en uiteraard tegen welke kosten. Het gaat immers altijd om vertrouwen. We zijn er trots op dat we met een klein team van de beste vakmensen uit de omgeving zeer hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren. 

Graag maken we met u een afspraak om uw wensen uitgebreid in kaart te brengen. We maken op basis daarvan een plan van aanpak, een transparante kostenbegroting en een planning. Tot nu toe zijn al onze refits volgens afspraak verlopen en kunnen we met gerust hart zeggen dat al onze klanten tevreden zijn.  

Bel Bart van den Hoven voor een afspraak: 0416-319183 of tel 06 23253651

.