Voyager 61 - Van den Hoven Jachtbouw

Latest model

Voyager 61

december 2021

Voyager 61

Specificaties

Lengte
18.38m
Breedte
5.55m
Diepgang
1.35m
Gewicht
43 ton
Motorisering
2x Volvo Penta D11-725 (533 kW)
Brandstof
5.000 liter

Superjachtaspiraties

De eerste Voyager 61 is een feit! Inmiddels heeft dit snel varende aluminium motorjacht met superjachtaspiraties alle tests goed doorstaan en vaart het boven verwachtingen. Dit nieuwe lid van de vloot van Van den Hoven is het resultaat van meerdere jaren research en ontwikkeling en het raadplegen van klanten, en is een synthese van de ruime ervaring die de afgelopen 20 jaar is opgedaan.

Verder varen in minder tijd

‘De Voyager 61 weerspiegelt de wens om verder te varen en niet te lang onderweg te zijn tussen bestemmingen,’ zegt Bart van den Hoven, algemeen directeur van Van den Hoven Jachtbouw. ‘Met een topsnelheid van ruim 23 knopen zullen eigenaars grotere afstanden kunnen afleggen in minder tijd, terwijl ze toch kunnen genieten van de waarden als ruimte, afwerking, comfort en prestaties waar Van den Hoven om bekendstaat.

Ruim, comfortabel en geschikt voor lange reizen. De kenmerkende vloeiende lijnen van de Voyager serie verhullen het volume van de V61, en verlenen haar een stoere gratie.

Met zijn gedurfde maar elegante lijnen heeft dit superjacht op zakformaat zowel binnen- als buitenruimte bovenaan zijn prioriteitenlijstje staan. Klaar om eigenaren en gasten met veel comfort mee te nemen op langere tochten.

René van der Velden.

Fully custom built

Alle Voyagers worden in aluminium gebouwd. Dat geeft onze klanten veel vrijheid, vooral met betrekking tot de indeling van het interieur. Alles is kan in wezen worden aangepast aan de wensen van onze veeleisende klant. Dat zal iedere Voyager uniek maken. Ook zijn er allerhande mogelijkheden om aanpassingen door te voeren aan het exterieur. Natuurlijk in nauw overleg met het ontwerpteam die dat uiteraard wil dat het exterieur zijn eigen Van den Hoven -signatuur behoudt. Voor wat betreft de aandrijving en voorstuwing is er enorme keuze en wordt vooral goed geluisterd naar de wensen van de klant.

We willen we graag met u meedenken over alle mogelijkheden om precies die Voyager te bouwen die naadloos op uw wensen en dromen aansluit.

Veel Fans

Al tijdens de bouw van de Voyager door eigenlijk alle doelgroepen positief gereageerd op het ontwerp en de interieurruimte aan boord door eigenlijk alle doelgroepen.. Oudere echtparen die samen met hun kinderen en kleinkinderen of met met een bevriend stel Europa binnenste buiten willen keren, of jonge gezinnen die met de kinderen en hun vriendjes op avontuur willen rond de kust van Denemarken en Zweden. Het veiligheidsniveau aan boord is hoog. Mede door de brede gangboorden en het 360 graden uitzicht vanuit de salon geeft dat een rustig gevoel. De veelzijdigheid van de Voyager 61 is enorm en zal daarom een zeer brede doelgroep aanspreken.

Vooral de combinatie van de enorme ruimte, het luxe moderne design, de snelheid van max 22,5 knopen, het hoge comfortniveau en de Nederlandse bouwkwaliteit spreken eigenlijk iedereen wel aan.

Het tijdloze ontwerp

Al tijdens de bouw van de Voyager door eigenlijk alle doelgroepen positief gereageerd op het ontwerp en de interieurruimte aan boord door eigenlijk alle doelgroepen.. Oudere echtparen die samen met hun kinderen en kleinkinderen of met met een bevriend stel Europa binnenste buiten willen keren, of jonge gezinnen die met de kinderen en hun vriendjes op avontuur willen rond de kust van Denemarken en Zweden. Het veiligheidsniveau aan boord is hoog. Mede door de brede gangboorden en het 360 graden uitzicht vanuit de salon geeft dat een rustig gevoel. De veelzijdigheid van de Voyager 61 is enorm en zal daarom een zeer brede doelgroep aanspreken. Vooral de combinatie van de enorme ruimte, het luxe moderne design, de snelheid van max 23 knopen, het hoge comfortniveau en de Nederlandse bouwkwaliteit spreken eigenlijk iedereen wel aan.

Het interieur

Het interieurontwerp kenmerkt zich door de best mogelijke combinatie van ruimte, licht en transparantie. Hierdoor ontstaat een uiterst gerieflijke leefruimte met veel comfort en gevoel van luxe.

Het grote open hoofddek is volledig gelijkvloers en herbergt de salon, de eetkamer, de keuken en de stuurstand, die net als de keuken van alle state of the art apparatuur voorzien is. Het gebruik van glas als onderdeel van de opbouw vult de lichte en luchtige ambiance van de Voyager 61 verder aan.

Ook het open uitzicht is met de volle 360 graden meer dan uitstekend. Luxe alom dus. Op een vergelijkbare wijze worden benedendeks glazen wanden en deuren gebruikt in de badkamers om aaneengesloten ruimtes te creëren. Deze uitvoering van de Voyager heeft een ruime master bedroom met badkamer, een apart eigen toilet en een ruime walk-in closet.

Het gedrag

De nieuwe Voyager 61 presteert bovenmatig goed. Doel was om comfort, snelheid en een laag verbruik samen te laten komen. In nauwe samenwerking met de bekende Nederlandse naval architect Fred Dorresteijn zijn we tot een romp gekomen met het kleinst mogelijke spiegeloppervlak dankzij de van voren naar achteren stijgende kiellijn, waardoor weerstand en deining minimaal zijn wanneer langzamer gevaren wordt dan de rompsnelheid.

Doordat de overgang van bodem naar spiegel de scherpst mogelijke hoek heeft, zal de Voyager 61 met hoge snelheden over het water kunnen glijden, waardoor onnodige woeling in het zog wordt beperkt en weerstand en trim minimaal zijn. De lange kiel van het jacht loopt door naar achteren en biedt goede ondersteuning bij het aanmeren en verbetert de koersvastheid nog verder. Dit alles staat borg voor indrukwekkende prestaties die in overeenstemming zijn met de kwaliteit van het ontwerp en de bouw.

De prestaties

In de basisuitvoering heeft de Voyager 61 een maximale snelheid van 22,5 + knopen en gedraagt zij zich zeer robuust en rustig. Door een andere keuze van motoren zijn hogere snelheden natuurlijk mogelijk.

Zowel op hoge en als lage snelheden voelt het jacht zeer veilig aan. Door de aluminium constructie is de Voyager erg licht en accelereert hij bijzonder snel. Het gewicht zorgt ook voor enorme wendbaarheid en soepel gedrag op het water zonder dat dat het comfort ook maar enigszins beïnvloedt.

De slimme aluminium rompvorm zorgt ook nog eens voor een ‘comfortabel’ brandstofverbruik van 24 liter per uur bij een snelheid van 8 knopen! Daar zijn we erg trots op.

Kom gerust langs bij van den Hoven Jachtbouw. We bespreken graag de talloze mogelijkheden met u.

Aanvragen brochure