Over ons

Omdat boten en varen altijd een belangrijk plaats innamen binnen de familie, begon Bart van den Hoven als hobby al in 1992 met de bouw van zijn eigen 10 meter motorjacht. In zijn achtertuin….

Als gepassioneerd meestertimmerman kwam zijn ervaring met interieurbouw goed van pas en dat zie je in alle motorjachten van Van den Hoven Jachtbouw nog steeds terug.

Auto Draft 8

Eerste  jacht

De bouw en kwaliteit van zijn eerste jacht bleven niet onopgemerkt en al snel kon hij dit schip verkopen. Dit stelde Bart in de gelegenheid om aan zijn tweede motorjacht te beginnen, en zo is het balletje gaan rollen. Na vijf boten werd besloten de bouw verder te professionaliseren en de stap naar het ondernemerschap te wagen. En niet zonder succes. Sinds 1999 runt hij, samen met zijn vrouw Monique Van den Hoven Jachtbouw, en heeft inmiddels zo’n 45 jachten in de vaart met afmetingen van 12 tot 22 meter.

Vanaf dag één wordt Van den Hoven Jachtbouw op een nuchtere manier geleid en is er geen ruimte voor overspannen ambities, loze beloftes en onbeheersbare overhead.

We zijn daarom een van de weinige werven in Nederland die de crisis, met aanpassing in de bedrijfsvoering, zonder verliezen hebben afgesloten. We zijn o.a. minder werk gaan uitbesteden, we hebben jachten op voorraad gebouwd waardoor we snel konden leveren en waar andere werven stil stonden, bleven wij investeren in nieuwe modellen.

Dutch quality

Onze klanten worden steeds veeleisender. Vaak hebben zij al jarenlange ervaring met motorjachten, het leven op en om het water en werven. Ze hebben een duidelijke mening over comfort, kwaliteit, vaarbeleving en veiligheid. Maar ook over ruimte, indeling, afwerking, service en garantie. Om ook die klanten optimaal te kunnen bedienen bundelen we al onze kennis en ervaring die we de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan en vertalen we die naar een juiste balans tussen vorm en functie.

We hanteren de geroemde Nederlandse bouwwijzen, waarin traditie en innovatie hand in hand gaan. Want ondanks alle nieuwe technieken die ons vandaag de dag ter beschikking staan is met een semi-custom built jacht nog altijd erg veel traditioneel handwerk gemoeid dat door echte vakmensen gedaan wordt.

Al onze schepen zijn van hoogwaardig staal. Dat maakt ons flexibel en stelt ons in staat om specifieke wensen van klanten direct te verwerken tijdens de bouw. Daarnaast doen we alles in eigen huis. Van romp tot de fijnste afwerking. Dat maakt ons wendbaar, zitten we met onze neus overal bovenop om kunnen we onze kwaliteit altijd garanderen.

Vanzelfsprekend blijven we ons verder ontwikkelen en zijn volledig op de hoogte van nieuwe technieken, systemen, methodes, normen en eisen. Bij ieder schip dat onze werf oplevert hopen we weer een stap naar nog betere kwaliteit gemaakt te hebben. Zo blijven we de concurrentie de baas en blijven onze schepen relatief veel waard.

Onze waarden

Van den Hoven jachtbouw hecht veel waarde aan integriteit en fatsoen. We werken aan een volledig vertrouwen van uw kant en streven ernaar zo transparant mogelijk te zijn. Dat werkt efficiency en een hoog bouwtempo in de hand.

We doen er alles aan om het bouwproces van uw jacht zo soepel en flexibel mogelijk te laten verlopen. De korte lijnen en het directe contact maken de samenwerking transparant en prettig. We doen wat we beloven en luisteren goed naar uw wensen en visie op varen. Want veel van onze klanten delen hun visie op varen met ons en daar luisteren we graag naar. Nieuwe inzichten, oplossingen of ideeën zijn zeer welkom. Hoe meer plezier en comfort aan boord, hoe beter.

Over ons 6

Semi Custom built voor U

Omdat we in staal bouwen kunnen we binnen onze modellenlijn iedere wens gestalte geven. Graag gaan we samen met u zitten om alle details te bespreken. We kunnen dan uw wensen en onze ervaringen delen om zo tot precies dat jacht te komen dat uw lifestyle weerspiegeld. De manier waarop en hoe vaak u het jacht gebruikt bepalen bijvoorbeeld de indeling. En gelukkig is iedere indelingsvariant is denkbaar. Wilt u met z’n tweeën Europa rond of met juist een gezin van 8 personen vaak trips maken? We bouwen het motorjacht voor u dat zit als een maatpak.

Al die specifieke wensen van onze klanten zorgen er voor dat geen enkele Van den Hoven hetzelfde is. Direct zichtbare verschillen zitten vooral in de gebruikte materialen en het afwerkingsniveau, zoals stoffering, soorten hout, glimmende of matte lak en natuurlijk de kleur van het jacht. Onze timmerafdeling is tot prachtig en verfijnd timmerwerk in staat, waardoor we in staat zijn uw interieur net die afwerking te geven waardoor u zich in een superjacht waant.

De huidige stand der techniek wordt door ons verwerkt in alle jachten, maar wellicht heeft u eisen op het gebied van navigatie, digitale optimalisatie, domotica  of anderzijds. Flybridge met barbecue, jacuzzi, tendergarage, buitenkeuken, speciaal ontworpen bimini’s, hoogwaardige geluidsinstallatie we hebben het allemaal lans zien komen.

Over ons 7

De snel varende toekomst

De bekendheid en reputatie van Van den Hoven motorjachten groeit inmiddels ook over de grenzen. Dat zorgt voor nieuwe vragen uit andere en grotere vaargebieden, waar antwoorden voor moeten komen. Gebieden die eigenlijk alleen goed bevaarbaar en bereikbaar zijn met snel varende schepen. Zoals bijvoorbeeld de westkust van Noorwegen met haar schitterende fjorden die vaak behoorlijk ver uit elkaar liggen. Of tussen Griekse eilanden die zoveel mooi te bieden hebben en waar een sneller schip een echte uitkomst biedt. Maar vooral natuurlijk ook de Middellandse Zee met een schitterende en gevarieerde kustlijn van duizenden kilometers. Van den Hoven Jachtbouw wil graag aan die veranderende vraag voldoen, maar zal daarbij niet over één nacht ijs gaan. Een van den Hoven snel varende aluminium motorjacht moet geheel volgens het herkenbare Van den Hoven recept gestalte krijgen.

Veel ruimte, hoog comfort, hoogwaardige kwaliteit en veel vaarplezier moeten centraal blijven staan in onze filosofie. Daarnaast is de prijsstelling een kritische succesfactor  van onze werf en dat moet zo blijven. Momenteel worden de mogelijkheden voor de bouw van een eerste snel varend motorjacht van Van den Hoven onderzocht.