Over ons

Omdat boten en varen altijd een belangrijk plaats innamen binnen de familie, begon Bart van den Hoven als hobby al in 1992 met de bouw van zijn eigen 10 meter motorjacht. In zijn achtertuin….

Als gepassioneerd meestertimmerman kwam zijn ervaring met interieurbouw goed van pas en dat zie je in alle motorjachten van Van den Hoven Jachtbouw nog steeds terug.

Biesboschaak

Eerste  jacht

De bouw en kwaliteit van zijn eerste jacht bleven niet onopgemerkt en al snel kon hij dit schip verkopen. Dit stelde Bart in de gelegenheid om aan zijn tweede motorjacht te beginnen, en zo is het balletje gaan rollen. Na vijf boten werd besloten de bouw verder te professionaliseren en de stap naar het ondernemerschap te wagen. En niet zonder succes. Sinds 1999 runt hij, samen met zijn vrouw Monique Van den Hoven Jachtbouw, en heeft inmiddels zo’n 45 jachten in de vaart met afmetingen van 12 tot 22 meter.

Vanaf dag één wordt Van den Hoven Jachtbouw op een nuchtere manier geleid en is er geen ruimte voor overspannen ambities, loze beloftes en onbeheersbare overhead.

We zijn daarom een van de weinige werven in Nederland die de crisis, met aanpassing in de bedrijfsvoering, zonder verliezen hebben afgesloten. We zijn o.a. minder werk gaan uitbesteden, we hebben jachten op voorraad gebouwd waardoor we snel konden leveren en waar andere werven stil stonden, bleven wij investeren in nieuwe modellen.

Nieuw bedrijfspand

In mei 2015 hebben we uit eigen middelen een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Ruytenbergweg 17 in Waspik. Dit pand is 11 meter hoog waardoor grotere jachten tot de mogelijkheden behoren. Met verbeterde apparatuur, schonere installaties, een mooiere ontvangstruimte en een goede bereikbaarheid zorgen wij ervoor dat we onze bestaande en nieuwe klanten beter kunnen bedienen. We zien de toekomst dan ook met optimisme tegemoet.

Over ons
Over ons 1

Onze waarden

Van den Hoven jachtbouw hecht veel waarde aan integriteit en fatsoen. We werken aan een volledig vertrouwen van uw kant en streven ernaar zo transparant mogelijk te zijn. Dat werkt efficiency en een hoog bouwtempo in de hand.

We doen er alles aan om het bouwproces van uw jacht zo soepel en flexibel mogelijk te laten verlopen. De korte lijnen en het directe contact maken de samenwerking transparant en prettig. We doen wat we beloven en luisteren goed naar uw wensen en visie op varen. Want veel van onze klanten delen hun visie op varen met ons en daar luisteren we graag naar. Nieuwe inzichten, oplossingen of ideeën zijn zeer welkom. Hoe meer plezier en comfort aan boord, hoe beter.