Executive 1850

De volledig nieuwe EXECUTIVE 1850 is het logische vervolg op de 1700-serie. Het exterieur is ontworpen door John van Leeuwen, in samenwerking met yachtdesigner Arnold de Ruyter. Het interieurontwerp is van de hand van Bart van den Hoven zelf. Kenmerkend zijn de wat meer gebogen lijnen die het zijaanzicht van het jacht meer elegantie geven. De 1850 wordt zowel met als zonder fly-bridge geleverd.

Totaalconcept

Er is goed nagedacht over het totaalconcept: elegant met veel ruimte, Van den Hoven bouwkwaliteit met een hoog afwerkingsniveau en van staal, zodat alle klantwensen te verwezenlijken zijn. En natuurlijk met een prijsstelling die erg concurrerend is in dit segment.

Het motorjacht is bedoeld voor eigenaren van een Van den Hoven die willen doorgroeien, maar ook voor anderen die veel vaaruren willen doorbrengen op een Nederlands kwaliteitsjacht en daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

De sterke punten zijn behouden, andere delen worden vernieuwd. Opvallend is bijvoorbeeld dat het gehele achterdek kan worden afgesloten met een praktische luxe tentkap, zodat ook met minder goed weer gebruik kan worden gemaakt van het achterdek.

Neue Project Executive 1850 1
Neue Project Executive 1850

HET EXTERIEUR

Het exterieur krijgt weer de natuurlijke ‘loopflow’ en de fly-bridge kan een geheel nieuwe dimensie aan het varen toevoegen. Met een kleine buitenkeuken, koelkast, comfortabele banken en een extra stuurstand heeft u er een dakterras bij. Om wat bescherming tegen de zon te hebben, is een stijlvolle bimini mogelijk.

De ruimte in dit jacht is, zoals u van alle Van den Hoven jachten gewend bent, overdonderend. De motorruimte bevindt zich geheel achterin, zodat er geen ruimte verloren gaat. Zo beschikt dit jacht o.a. over drie luxe slaapvertrekken, twee zeer ruime badkamers met toilet en één apart dagtoilet, ruime living en een moderne keuken. Het jacht wordt voorzien van twee Volvo Penta 300 PK motoren en stabilisatoren. Met CE-keur A is het jacht uitermate geschikt voor het ruimere water.

Custom built

Het interieur van dit prachtige motorjacht kan helemaal naar de wensen van de eigenaar ingedeeld worden. Alle houtsoorten, kleuren, materialen en soorten stoffering zijn mogelijk. Ook kunt u voor meerder badkamers of minder slaapvertrekken kiezen. Kortom, het ontwerp van het interieur is geheel volgens uw eigen smaak te realiseren.

We bespreken graag met u alle mogelijkheden.

Vaarcomfort

U kunt in dit jacht nog meer vaarcomfort verwachten dan in de 1700. Dit komt vooral door de lengte van het schip, maar ook omdat het standaard voorzien is van elektrische stabilisatoren en het onderwaterschip ontworpen is voor een hoge aanvangsstabiliteit.

De gehele motorruimte wordt geïsoleerd met hoogwaardig machinekamerisolatie en afgewerkt met wit aluminium gaatjesplaat.

Trillingen worden zoveel mogelijk geëlimineerd door de zware uitvoering van de romp en de overbrenging van de motor op de as. Deze is tevens voorzien van een homokinetische koppeling. Daarnaast is de wand tussen de machinekamer en het interieur van 4 mm staal en zorgt de ontdreuningspasta voor een bijna trillingvrij schip.

Gallery

TECHNISCHE GEGEVENS

Lengte over alles:18,70 m
Breedte:5,35 m
Diepgang:1,40 m
Doorvaarthoogte:4,30 m
Gewicht/waterverplaatsing:46 ton
Motor:2 x 300 PK Volvo Penta motoren, of anders na overleg
Boeg-/hekschroef:hydraulisch 310 kgf met proportionele bediening
Snelheid:11 kn.
Brandstof:2200 liter
Water:1500 liter
Zwartwater:500 liter
Stroomvoorziening:New school System Whisper Power, opgebouwd uit: M-GV3 Genverter, AC PowerCube 24V/110 A incl. 3-steps ACR, 2 st. WP-DC Power cube 24V-150 A, Galvanische isolatie transformator 3600 VA / 16A, Touchpanel Screen full color 17’’, Walstroomaansluiting 16 A incl. 25 mtr. Walstroomkabel.
Accu’s:12 st. Gel power 2V Cells 1650 Ah t.b.v. gebruikers, 8 st. AGM 12V 200 Ah t.b.v. Boeg- en hekschroef, 2 st. AGM 12V 145 Ah t.b.v. motoren

Opties in overleg.
Prijs op aanvraag.

STANDAARD UITRUSTING

Navigatieapparatuur:Raymarine, o.a. 2 x navigatiescherm 17”, radar, 1x marifoon, stuurautomaat, diepte-/snelheidsmeter, kompas, roerstand, tv satellietontvanger
Verwarming:Kabola HR 500. Het gehele jacht is voorzien van vloerverwarming
Keuken:Inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koel/vrieskast, vaatwasser
Stoffering:in overleg
Houtsoort interieur:in overleg
Toilet:2 x
Douche2 x
Beglazing:dubbelglas met thermisch onderbroken profile
Schuifdak:elektrisch bedienbaar
Ankelier:Elektrisch, merk Maxwell type 3500, met een 75 kg r.v.s. anker + 50 meter ketting gegalvaniseerd
Mast:aluminium, hydraulisch neerklapbaar
RVS:reling Ø 42 mm, bolderplaten met omgezette randen, stootlijst boven Ø 60 mm / onder Ø 100 mm, lassen RVS geslepen en gepolijst, losse trap, rooster achterzijde jacht, rooster beluchting motorkamer
Wasruimte:Voorzien van wasmachine en droger
Granieten werkbladen:Keuken en badkamers