EEN MOOI SCHIP MOET OOK MOOI VAREN - Van den Hoven Jachtbouw

december 2020

EEN MOOI SCHIP MOET OOK MOOI VAREN

Studio Delta is gespecialiseerd in het scheepsbouwkundig ontwerp van motorjachten. In het bureau aan de haven van Scheveningen worden concept designs verder uitgewerkt tot een bouwbaar plan.

STUDIO DELTA

Het werk van Studio Delta is puur technisch, het bureau geeft o.a. invulling aan het rompontwerp, de voorstuwing en stabiliteit van het jacht. Het pakket van tekeningen en berekeningen sluit aan op het werk van een designer en voorziet een jachtwerf van alle informatie voor bouwvoorbereiding.

Het portfolio omvat sloepen, tenders, snelle cruisers en long range jachten.

Studio Delta kan het best omschreven worden als een team van gedreven en goed opgeleide professionals die specifieke kennis en talenten meebrengen op het gebied van naval architecture, constructief ontwerp en engineering.

Partnership

Het team van technisch specialisten werkt klant- en projectgericht. Een nauwkeurige en onderzoekende werkhouding is nodig om hoge kwaliteit van diensten te kunnen verzekeren aan nationale en internationale klanten in de jachtbouwindustrie. Menno van Dijk, directeur en naval architect, geeft al meer dan 20 jaar op een bevlogen wijze leiding aan Studio Delta. Zoals hij zelf zegt: ‘Vertel ons wat je visie is, dan maken wij er een goed varend schip van. Daar draait het uiteindelijk om: een zeewaardig schip met optimaal vaargedrag’.

Zo is ook het partnership met Van den Hoven ontstaan. De verantwoordelijkheid voor het vaargedrag en de engineering van de Voyager-lijn liggen volledig in handen van Studio Delta.

Bij Studio Delta wordt gewerkt met het oog op de toekomst. Daarbij hoort ook het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo werken we samen met non-profit organisaties die investeren in kennisborging en -ontwikkeling in de jachtbouw. En stellen we stageplaatsen beschikbaar voor studenten Scheepsbouwkunde.

Samen met de passie voor het werk, wordt de passie voor het water/zee/oceanen gedeeld. Verschillende collega’s zijn in hun vrije tijd geregeld op of onder water te vinden. Met trots is Studio Delta dan ook sponsor van de Blue Marine Foundation, een stichting die zich inzet voor het behoud en herstel van de oceanen. En een van de eerste ondertekenaars van de Water Revolution Foundation, een stichting die als doel heeft de ecologische footprint van de jachtindustrie te neutraliseren.