Van den Hoven Owners Rally - Van den Hoven Jachtbouw

juni 2024

Van den Hoven Owners Rally

Het idee en de uitnodiging voor de eerste editie van de Owners Rally werden zeer goed ontvangen. 19 boten schreven zich eigenlijk direct in. Een onverwacht hoge opkomst voor zo’n eerste keer. We hoopten op mooi weer en dat was het gelukkig. Op vrijdag 10 mei was het zonovergoten tijdens de aankomst van de eigenaren op de jachthaven van Sleeuwijk en dat leverde mooie plaatjes op. (Daarna met iedereen een heerlijke borrel op het terras van Restaurant ‘Boven de Rivieren’ met uitzicht op de grootste collectie Van den Hoven jachten ooit. Met een glas in de hand gaven Michelle en Bart van den Hoven nog een kleine toespraak en bedankten iedereen hartelijk voor de grote banner waarop iedereen een korte persoonlijke noot met felicitatie geschreven had.
De borrel ging naadloos over in een heerlijk en goed uitgebalanceerd ‘walking dinner’ met uitstekende wijnen. Mooi om te zien hoe snel gelijkgestemden elkaar vonden. Er heerste een gezellige en warme sfeer die nog lang bleef voortduren…

Dag 2

Zaterdag 11 mei was het alweer een schitterende dag met volop zon en rond de 23 graden. Na het ontbijt startte de Owners Rally met puzzelelement naar Willemstad. Om veiligheidsredenen werd er in konvooi gevaren, wat spectaculaire drone- videobeelden opleverde. Ook moesten er tijdens de tocht diverse puzzelvragen opgelost worden.

Vaarroute

Vanuit Sleeuwijk kozen we de route over de Boven-Merwede, Beneden-Merwede, Oude Maas, Dordtsche Kil en het Hollands Diep naar Willemstad. Niet te druk, goed zicht en met ervaren ‘yachtsmen’ was het een prachtig tocht langs het oude deel van Dordrecht. Helaas liep één van de jachten op een krib, maar dat werd snel en professioneel losgetrokken door vrijwilligers van de KNRM. En door… Wat een helden!

De KNRM zet zich altijd vrijwillig en onder alle weersomstandigheden in om kosteloos hulp te verlenen aan mens en dier op zee en binnenwateren. Dit doen zij zonder overheidssteun en ze zijn geheel afhankelijk van donateurs, giften en nalatenschappen. Dit jaar bestaat de KNRM 200 jaar en met uw steun zullen zij ook de volgende 200 jaar voor u klaarstaan mocht er iets misgaan op het water. Zonder de KNRM zou het een stuk onveiliger worden op het water.

Behendigheidsavontuur

Aangekomen bij de Stadshaven Willemstad wachtte ons een heus behendigheidsavontuur. Alle 19 jachten moesten door de nauwe aanvoerroute en daarna in rijen van vier aanleggen in de Stadshaven. Die was voor de gelegenheid bijna in zijn geheel vrijgehouden. Alle deelnemers hadden van tevoren hun pleknummer gekregen, zodat ze precies wisten waar ze heen moesten. Er zijn droneopnames gemaakt.

Na uitgebreid borrelen bij elkaar met het zonnetje op het achterdek, en ervaringen uitgewisseld te hebben volgde een bezoek aan de prachtige Molen van Willemstad waar ook de afsluitende heerlijk BBQ klaarstond en waar de prijsuitreiking gepland was. De winnaars viel eeuwige roem ten deel. Tot de volgende keer!