De eerste Voyager 50 Coupé is afgeleverd! - Van den Hoven Jachtbouw

januari 2023

De eerste Voyager 50 Coupé is afgeleverd!

Begin december hebben we de eerste Voyager 50 Coupé geleverd aan de eigenaar. Deze nieuwe variant binnen de Voyager-serie voldoet volledig aan onze verwachtingen en ziet er in het water nog mooier uit dan op papier. Hij vaart fantastisch en is een waardige variant binnen de Voyager-serie die door yacht designer René van der Velden is ontworpen. De combinatie van elegantie, ruimte en comfort past precies in het karakter van deze serie. Het motorjacht heeft ook de slimme indeling waar alle Van den Hovens bekend om staan. Meer beelden van de Voyager 50 Coupé.

Uiterlijk

Zoals op het beeldmateriaal en de video te zien is, heeft de ‘50’ een sportief uiterlijk waardoor ook jonger publiek aangesproken wordt. De uitstraling is elegant en modern. Hierdoor past hij mooi bij de glamour van de Franse zuidkust, maar ook op de Europese rivieren en wateren met lagere bruggen. Door de gelijkvloerse indeling en lage instap is alles goed toegankelijk. Achterdek, salon, keuken en stuurstand bevinden zich op hetzelfde dek. Het is een behendige boot geworden die zich makkelijk laat bevaren, aanleggen en bedienen.

Kwaliteitsbeleving

Wat vooral opvalt als je over en door het schip loopt, is de enorme aandacht voor detail en het kwaliteitsgevoel dat weer een stap hoger is geworden. Het houtwerk, de stoffering, de lay-out, de nauwkeurigheid, de installaties, het laswerk… het is allemaal van een zeer hoog niveau, waar sommige superjachten nog een puntje aan kunnen zuigen.
Ook bij 22 knopen blijft het geluidsniveau erg laag en is er geen sprake van trillingen of andere onrust. Zoals het hoort dus eigenlijk. De Voyager is uitgerust met stabilisatoren die schommelingen tijdens de vaart tot een minimum beperken.
Het achterdek met heerlijke banken en een verstelbare tafel is een comfortabele plek om te loungen of te dineren met zes personen. Ook is het mogelijk om van de banken op het achterdek eenvoudig een ruim zonnebed te maken voor twee personen. Er is een grote bergruimte met een elektrisch te openen toegang voor o.a. fietsen in de achterspiegel.
Op het hydraulisch zwemplateau past een tender van maximaal 3,85 m.
De comfortabele en veilige gangboorden leiden naar de comfortabele zonnebedden en een ruime zithoek, waar plaats genoeg is voor een lunch, borrel of ontbijt. Een heerlijke gedachte toch?

Interieur

De Voyager 50 heeft een comfortabel interieur waar zes personen een plek kunnen vinden om tochten te maken. Er is een comfortabele salon met goed ingerichte keuken, drie slaapkamers en twee badkamers. Alle Voyagers worden gebouwd van aluminium. Dat maakt de bouw erg flexibel en geeft de koper de kans om het schip naar eigen smaak in te delen, en materialen en uitrusting samen te stellen.