De nieuwe Voyager 56 - Van den Hoven Jachtbouw

juni 2022

De nieuwe Voyager 56

Van den Hoven is op de goede weg met de Voyager-serie. De elegante lijnen slaan aan bij een groot publiek. En in gesprekken met klanten is besloten om de modellijn verder uit te breiden met de Voyager 56 Coupé en de Voyager 56 Fly. Deze serie bestaat nu uit de Voyager 50 Coupé, de 56 Fly, de 61, de 71 en 80.

Van den Hoven is gestart met de ontwikkeling van de Voyager 56 Fly en later zal ook de 56 Coupé zonder flybridge ontwikkeld en gebouwd worden. Klik hier om de verschillende modellen te bekijken.

De 56 Fly past met zijn romplengte van 17,30 meter goed in deze line-up en is weer van de designerhand van René van der Velden, die verantwoordelijk is voor de gehele Voyager-serie. Alle Voyagers zijn van aluminium en dat biedt een aantal belangrijke voordelen:

 • lager verbruik door de veel lichtere romp
 • hogere snelheden, tot 22 knopen
 • zeer goede en veilige vaareigenschappen
 • custom built waardoor u het schip volledig naar uw eigen wensen kunt indelen en aanpassen

Het 56 Fly-concept is ontworpen met oog voor de trend van de laatste jaren waarin ‘outdoor living’ centraal staat en waar eigenaren en gasten zoveel mogelijk buiten willen leven. Dat vind je terug in:

 • het prachtige ruime (grotendeel overdekte) achterdek met extra hoekbank en outdoor galley
 • de garage voor de Williams tender om snel heen en weer te varen tussen schip en kust en natuurlijk voor allerlei ‘watersports’ zoals waterskiën
 • de ruime flybridge (of ‘outdoor salon’) met extra stuurstand, zonnebedden, loungebank, dinette en mogelijkheden voor koellades
 • het ruime voordek met comfortabele ligbedden dat eventueel op verzoek met een zonnedak uitgerust kan worden.

Het interieur ademt ruimte en luxe en is van alle gemakken voorzien om het de eigenaren en gasten zo comfortabel mogelijk te maken voor een langer verblijf aan boord. Het volgende vinden we in het interieur:

 • een ruime owners cabin
 • twee dubbele guest cabins
 • een ruime salon met galley en bar
 • twee volwaardige badkamers
 • een dubbele stuurstand

Deze 56 Fly is uitermate geschikt voor langere trips langs de Europese kustwateren en helemaal voor de Middellandse Zee waar ‘outdoor’ een diepere betekenis heeft dan in Noordwest-Europa. Met de tender even naar een van de honderden pittoreske havens aan de Med voor een uitgebreide lunch, of heerlijk waterskiën achter de tender, sup boarding, snorkelen of gewoon duiken vanaf de boot. Kortom, de 56 Fly biedt eigenlijk weinig beperkingen m.b.t. de invulling van uw vakanties. Het zijn vooral de vele buitenruimtes die dit snelle motorjacht kenmerken. En dat is maar goed ook want daar is steeds meer vraag naar.

Wellicht zijn er zaken die u in de lay-out anders zou willen zien, en heeft u bijvoorbeeld de trap naar de flybridge die nu in de salon zit liever in de outdoor galley op het achterdek. Of misschien wilt u van de twee guest cabins één grote maken. Alles is bespreekbaar.

We verwachten in het najaar van 2022 te starten met de bouw van het eerste casco. Er is dus nog alle tijd om goed na te denken over hoe u al uw wensen in en op de 56 Fly wilt verwezenlijken. Wilt u meer weten? Stuur dan nu een mail naar Bart of Michelle van den Hoven voor een afspraak. Of bel naar +31(0)416 319183